VAB? LSS?

Hur kan man VABba med en ungdom som är äldre än 12 år? Många som undrar! Hursomhelst så är det helt möjligt eftersom jag just i detta nu gör det! Säkerligen inte utan komplikationer från allas vår kära Försäkringskassan! 
Viktor är behörig jml. LSS,

Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade

I dessa specifika fall kan förälder/vårdnadshavare erhålla dispens för ungdom mellan 16-21 (23) år. Något formellt beslut från F-kassan finns ännu inte så det kan bli en oinspirerande resa till vägens slut även i denna fråga.....
 
Viktor har haft en orolig mage en tid o idag är han totalt genomförkyld o har sannolikt lite feber oxå, det blir en dag på soffan under "sjukfilten" o Barnkanalen på TV o säkert en eller annan film så småningom. Egentligen ganska mysigt om det nu inte varit för att han faktiskt mår fysiskt dåligt o är sjuk! Har eldat en brasa i Keddyn o ska nog elda en till för att få upp värmen några grader i vårt gamla 20-talshus. Huset är jättecharmigt men när det är minus o blåser som nu så märker man att de gamla originaltvåglasfönsterna släpper in en del kyla! (Eller ut en del värme).
 
Vi får väl hoppas att sjukdomsförloppet går snabbt över o att han är tillbaka i skolan snart igen, han har ju redan missat en del av skolan under hösten!
 
Uppdatering postOP.
Vi är nog fortfarande förvånade över att allt har gått så bra sedan operationen 131106! Hittills inga komplikationer o läkeprocessen fungerar utmärkt! Möjligen är Viktor något stelare i kroppen o så har han en viss ovana att fälla fram huvudet en smula då han går men det får vi väl träna bort.
På ryggen har han nu ett 48 cm långt lodrätt ärr. Ärret tejpas fortfarande för att få till ett snyggare sådant, om det tejpas bildas det lite fukt vilket får ärrkanterna att dra sig inåt istället för utåt. 
Enligt skolsköterskan har Viktor blivit 6,5 cm längre sedan operationen vilket är ganska synligt o tydligt! 
Vårt försäkringsbolag, Förenade Liv, gav ifrån sig ett livstecken förra veckan...... kanske ett Förenat Livstecken,,, (!?) De begär nu in journaler från vårdinrättningarna o beslut om vi är behöriga att erhålla ersättning beslutas inom 2-3 månader......Ja jösses, igen!
Vi anser att Viktor är berättigad invaliditetsersättning eftersom han är helt stelopererad i ryggen samt att hans ärr på ryggen är att betrakta som ett vanprydande sådant. Kan bli ytterligare en oinspirerande resa i kampen mot försäkringsbolaget.....men det finns ju massor med jurister där ute som mot en (o)rimlig ersättning vill o kan ta åt sig målet... Den som överlever får se! Lätt att låta pessimistisk i frågan men dessvärre är det inte pessimistiskt utan mera realistsikt! 
 
Snö!
Äntligen så kom den! Kall, härlig o torr snö! Medge att allt blev så mycket ljusare! Snacka om massiv ljusterapi när detta vackra vita täcke breder ut sig över nejden! 
Sbm-toppen öppnade i helgen men vi hann dessvärre inte med att besöka den! Hade tänkt fara dit om onsdag kväll för att få lite snö under fötterna för första gången sedan storkraschen i Trysil v 6 -13. Dessvärre har Lilla Flugan en kurs om onsdag! Nåja hinns väl med så småningom! Går 4-5 raska långpromenader om 5-8km i veckan nu för att bygga upp benstyrka o kondition inför alpresan 140308! Känner mig mycket motiverad o längtar verkligen till avresa! 
Kära barnbarnet, Alexander, krisade i söndags o ville åka skidor. Lisa upplyste honom om att han inte har några skidor o då tyckte han att vi kunde åka till fjällen o hämta ett par! Ja käre vän om det ändå varit så lätt! 
Måste medge att det känns konstigt att inte ha en fjällresa inplanerad i år för första gången sedan 2006! Normalt brukar vi åka vid den här tiden, v 5-7. 
Saknar känslan o att ha familjen så tätt ihop under roliga förhållanden! Förra årets resa till norska Trysil var väldigt bra sånär som på den lilla detaljen att storkraschen inföll på torsdags em. 
Med tanke på Viktors op så skulle det ha varit helt orimligt att låta honom sitta stilla i en bil 10-12 timmars resa. 
Saknar även förberedelserna under helgerna innan resan med fjällmatlagning o bakning o planering o inte minst de trevliga "before-ski" träffarna som vi brukar ha! 
 
Finns två nackdelar med snö: 1. Skotta. 2. Att den alltid smälter vid töväder. 
 
Klart slut, VABbande snut! På återhörande!
 
Ps. Retades lite med mitt "BOIINK"-inlägg! Ville kolla hur många som besökte sidan trots ett fritt konstnärligt nonsensinlägg! Ursäkta men alltid retade det nå´n! Ds.
 Aktuell bild från "Trysil Tour -13". Lisa o Maja Sjöström, skidsystrar, framför Liekspressen!